Kali ini ayah tukar selera. Selalunya ..hanya keli masak pecel sahaja permintaan ayah..., namun sejak perbualan dengan seorang rakan yg memperkenalkannya dengan resepi baru tersebut, hanya itu sahajalah permintaannya kini.
Dan ayah perlukan seorang tukang potong yang mahir. Untuk menggoreng tak susah, tepung sedia bancuh dah ada, janji minyak panas, gorenglah ia....
Jom kita tengok....hasil tangan mak untuk ayah tersayang..
mula-mula bersihkan ikan keli,
kemudian potong nipis-nipis, proses ini memerlukan kemahiran tinggi..
bancuh tepung, nak senang ,gunakan tepung segera yang siap dibancuh dengan rempah..
kemudian goreng dalam minyak panas......., hingga kekuningan
angkat dan tos, nak lebih sedap lagi cecah lah dengan apa-apa yang diinginkan , pastikan makan ketika panas......
inilah resepi baru ikan keli ayah yang terhebat dari taman gembira..."nugget keli " kata cucu-cucu nenek...
SELAMAT MENCUBA.....
Dan ayah perlukan seorang tukang potong yang mahir. Untuk menggoreng tak susah, tepung sedia bancuh dah ada, janji minyak panas, gorenglah ia....
Jom kita tengok....hasil tangan mak untuk ayah tersayang..
mula-mula bersihkan ikan keli,
kemudian potong nipis-nipis, proses ini memerlukan kemahiran tinggi..
bancuh tepung, nak senang ,gunakan tepung segera yang siap dibancuh dengan rempah..
kemudian goreng dalam minyak panas......., hingga kekuningan
angkat dan tos, nak lebih sedap lagi cecah lah dengan apa-apa yang diinginkan , pastikan makan ketika panas......
inilah resepi baru ikan keli ayah yang terhebat dari taman gembira..."nugget keli " kata cucu-cucu nenek...
SELAMAT MENCUBA.....
Nak cuba buat pada ikan talapia frozen tanpa tulang yang kami beli di pasar cina. Sekurang2nya boleh terubat rindu pada ikan keli. Terima kasih kongsi resepi!
ReplyDelete